img

Wie zijn we

Wij zijn Andy (27) en Pieter Luyckx (23), twee broers, geboren en getogen in Sint-Niklaas.

Als studenten begonnen we beiden in de horeca. In dit vakgebied moesten we logischerwijs veel mensenkennis en sociale skills kweken. Pieter heeft ervoor gekozen om dit pad verder te bewandelen: hij bouwde een internationale carrière op door te werken in verscheidene hotels, in verschillende landen. Andy is dan weer eerder een huismus. Hij heeft Multimedia & Communicatietechnologie gestudeerd in Antwerpen, en werkte onder andere als geluidstechnieker en productieleider, maar ook weer als barman in onder meer Concertzaal De Casino & CC Sint-Niklaas. We zaten jarenlang samen in de scouts, als lid en als leiding. Andy was zelfs leiding van Pieter.

Waar het zaadje geplant is...

Vrijdag 23 oktober 2020 hebben wij, als organisatoren van Dag van de Jeugdbeweging Sint-Niklaas, vanuit het niets een pop-upradiostudio opgebouwd. We hielpen vele andere drijvende krachten om er een indrukwekkende, 20 uur durende, radio/TV-livestream uit te zenden.

De rode draad van de hele show was het mentaal welzijn bespreekbaar maken. De ervaringen die artiesten, gastsprekers én luisteraars met mentale gezondheid hadden, konden gedeeld en besproken worden. Een ongezien succes, niet alleen voor de organisatie, de artiesten en de gastsprekers, maar blijkbaar ook voor de Sint-Niklase jeugd: maar liefst 15.000 kijkers en luisteraars beleefden de dag mee. Dit heeft bij vele mensen, ook bij ons, nieuwe inzichten gegeven. Dit is wat we graag doen, wat we goed kunnen en waar we verder mee willen gaan.

We zijn ervan overtuigd dat we voor heel veel mensen iets kunnen betekenen in deze barre coronaperiode: enerzijds het mentaal welzijn bespreekbaar maken, anderzijds cultuur opnieuw een podium kunnen aanbieden (volledig coronaproof weliswaar) .

img

Onze Missie

VZW TZAL WEL ZIJN staat voor verbinding, perspectief en positiviteit.
Het samenbrengen van cultuur, mentaal welzijn, events en mensen is ons doel.
Drempels weerleggen, moeilijkheden aankaarten en professioneel plezier maken is onze werkwijze.
Zorgen voor elkaar en onszelf is onze prioriteit.

Onze Doelstellingen

Onze stad op de kaart zetten.
Doen wat we graag doen voor en met mensen die we graag zien.
Zorgen voor elkaar en onszelf.
Mentaal welzijn als rode draad blijven aankaarten.
Zorgen voor verbinding tussen mensen.
Kwetsbaarheden bespreekbaar maken.
Zowel inhoudelijk als in de praktijk maatschappelijke kwetsbaarheden aankaarten.
Kijkers en het grotere publiek nieuwe inzichten aanbieden en perspectief geven.
Professioneel plezier maken, genieten en iets positiefs uit deze coronacrisis halen. Zowel voor onszelf als het publiek.
Verschillende non-profitorganisaties in de verf zetten.
Op een veilige manier ons steentje bijdragen in de maatschappij en situatie van vandaag.
Artiesten, techniekers & cultuurmedewerkers job geven.
Content creëren die er toe doet en impact heeft.